Hisse Takip Listesi / Vakıf Yatırım – (23.06.2023)

Piyasalara Bakış

Güne hafif yükselişle başlayan ve günün ilk yarısında yatay seyreden BİST100 endeksi, TCMB’nin açıkladığı politika faiz kararı ardından yukarı yönlü hareket ederek, günü %4,65 yükselişle 5.428 seviyesinden kapattı. Toplam işlem hacmi 96,6 mlr TL olurken, endekse dahil olan 96 hisse değer kazandı, 3 hisse değer kaybetti. Endekse puan bazlı en fazla pozitif etki eden hisseler THYAO, SISE ve FROTO oldu. Sektör endekslerinde en fazla kazandıran %5,03 ile madencilik oldu, sanayi endeksi de %4,45’lik artışla endeksteki yükselişe destek verdi. ABD’de karışık kapanışlar gerçekleşirken, Avrupa piyasalarında negatif kapanışlar görüldü.

Yurt içinde Merkez Bankası %8,5 olan haftalık repo faiz oranını %15 seviyesine çıkardı. Piyasada ortalama beklenti faizlerin %20’ye çıkarılması olarak şekillenmişti. Yayımlanan metinde, dezenflasyonun en kısa sürede tesisi, enflasyon beklentilerinin çıpalanması, fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması için parasal sıkılaştırma sürecinin başlamasına karar verildiği ifade edilirken, enflasyon görünümünde belirgin iyileşme sağlanana kadar parasal sıkılaştırmanın gerektiği zamanda ve gerektiği ölçüde kademeli olarak güçlendirileceği vurgulandı. Yurt dışında İngiltere Merkez Bankası (BOE) faiz kararını (önceki: %4,50) enflasyonla mücadele kapsamında beklentilerin üzerinde %5,0 olarak açıkladı. Bugün yurt içinde ekonomik güven endeksi ve dış ticaret dengesi verileri takip edilirken, yurt dışında PMI verileri izlenecek.

Avrupa ve ABD piyasalarında güne başlangıçların satış ağırlıklı olması bekleniyor. Borsa İstanbul’un güne alımlarla başlamasını bekliyoruz. Günün devamında 5.550-5.700 aralığına doğru yükselişin süreceği görüşündeyiz. 5.400 altında bir kapanış olmadığı sürece de Borsa İstanbul’da TL bazlı yeni rekorlar test edilebilir. 5.400 altında ise 5.200 ve 5.000 seviyeleri yine soluklanma seviyelerimiz olacaktır.

Takip Listesi

Kaynak: Vakıf Yatırım Günlük Strateji Bülteni