Dolar Yorumları / Yapı Kredi – (26.01.2023)

Şirket haberleri, merkez bankalarından gelen açıklamalar, makro veriler… dün gün bu unsurlarla geçti. Genel olarak piyasaların toplamda karışık sinyaller aldığını söyleyebiliriz. Örneğin ABD şirketlerinin bilançoları ve gelecek dönem beklentileri hem iyi hem tatsız sonuçlar, sinyaller verdi. Makro veri tarafında çok kıymetli veri yok idi; Alman IFO verileri beklentileri küçük farklarla karşılamadı. ABD konut kredileri ise önceki veriye göre keskin düşüş kaydetti. Merkez bankalarından ise ECB üyelerinin son günlerde şahin sesleri arttı. Dün de 50 bp faiz artışı lehine konuşmalar oldu.

Çok majör hareketler olmadı para piyasalarında. Dolar Endeksi sınırlı düşüş kaydetti. Bundan sonraki ana konu FED karar seti. Ne diyecek, ne sinyal verecek? Önemli. Piyasaların kısa vadeli seyri biraz daha netleşebilir. Karardan önceki günlerde makro veriler hareket yaratabilir. Bugün de onlardan biri. Fazla veri var. Sapma olması hareket oluşmasına yol açabilir. Lokalde mali açıdan yük yaratacak kararlar öne çıkıyor. Yeni konut alımına dair düzenleme yasalaştı. Seçim tarihi olarak 14 Mayıs tarihi açıklandı.

Kur bu sabah 18,81 civarında işlem görüyor. Aşağıda 18,79 ve 18,77; yukarıda 18,82 ve 18,85 gün içi öne çıkan teknik seviyeler.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten