EUR/USD Paritesi Yorumları / Yapı Kredi – (20.12.2022)

Merkez bankaları şahin mesajlarını yineliyor. Piyasalar daha önce duydukları, dolayısıyla bildikleri sözleri bir kez daha duyuyor. Enflasyonla mücadelede henüz somut sonuç alamamış olan FED, ECB…vb merkez bankaları piyasaların rehavete kapılmasına mani olmak için faizlerin daha da artacağına dikkat çekiyorlar. Zira enflasyonun uzun süre yüksek kalma riski var. İşte o uzun süreyi mümkün olduğunca kısaltmak için ve enflasyon beklentileri bozulmasın diye faiz artırmaya devam edecekleri mesajı veriyorlar.

Dün ECB’den Nagel konuştu. 2023 için 7% enflasyon tahmininde bulundu. 2024’de ise belirgin düşüş olacağını ifade etti. Faiz artışlarının etkisini 18-24 ay ortaya çıkabilir, o yüzden sabırlı olmak gerekir sözü dikkat çekici idi. Son günlerde piyasalar şahin sözleri çok duyduğu için mod negatif tarafa yöneliyor. Usd lehine algıyı besliyor. Ama aynı zamanda artan şahinlik durgunluk-yavaşlama sonucuna işaret ettiği için Usd aleyhine yorumlanabiliyor. Zıt algı ile piyasalar dalgalı seyir izleyerek yılın sonuna yaklaşıyor. Yılın sonu yaklaştıkça globalde tatil havası daha çok hissediliyor.

Bu sabah 1,061 seviyesindeki paritede 1,058 ve 1,055 seviyeleri gün içi destek; 1,065 ve 1,068 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün yatay seyir bekliyoruz.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten