Dolar Yorumları / Yapı Kredi – (16.11.2022)

Alman ekonomisine dair güncel durum ve gelecek beklentilerinin takip edildiği ZEW endeksleri beklentilerden daha iyi sonuçlara işaret etti. Verinin iyi gelmesi ile Usd zayıf seyrini sürdürdü. Günün devamında ise ABD manşet ve çekirdek ÜFE verileri beklentilerin ve geçen ayın altında geldi. Böylece geçen hafta TÜFE’nin devamı niteliğinde zincir oluşturmuş oldu. FED yetkililerinin açıklamaları ise faiz artışının
süreceği, artış hızının yavaşlayacağı içeriğinde idi; yani bilinen, güncel çerçevede kalındı.

Gelelim fiyatlamaya, para piyasaları günün önemli kısmında Usd talebini azalttı. Akşama doğru ise Usd kayıplarını geri aldı. Yatay seyirle günü tamamladı. Dolar Endeksi 106,4 civarında bulunuyor. Dün jeopolitik taraf da heyecan yarattı. Polonya’ya Rus füzesi düştüğü haberi piyasalarda dalgalanmaya yol açtı. Negatif dalga sırasında Usd talebi arttı. Konuya ilişkin sonra gelen haberlerde Rusya’dan kaynaklanmadığı yönünde açıklamalar ile tansiyon azaldı. Lokal tarafta ise ajanda hem yoğun hem kritik değil.

Kur bu sabah 18,61 civarında işlem görüyor. Aşağıda 18,58 ve 18,54; yukarıda 18,64 ve 18,67 gün içi öne çıkan teknik seviyeler.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten