Altın yükseliyor

Altın, euronun dolar karşısında yükselmesi ile birlikte alternatif yatırım aracı olarak talep görüyor.

Yunanistan’ın uluslararası yardım almak için parlamentonun oyunu almasının ardından euro, dolar karşısında iki haftanın yükseğine çıktıktan sonra pek fazla değişim göstermeden seyrediyor. Fed Başkanı Ben S. Bernanke ise Kongre’ye Avrupa’daki ekonomik güçlüklerin gevşediğini anlatacak. Hindistan’daki altın mücevheratçıları ise yükse vergiyi protesto için gittikleri grevi yarın kesip dükkanlarını açacaklar.

Cenova’daki MKS Finance SA para ve metal işlemleri müdürü Bernard Sin konuyla ilgili “Dolar burada ana sürücü. Piyasada bir süredir çok fazla fiziki alım yoktu. Fakat bir noktada fiziki talep başlyacaktır.” dedi.

New York Comex’teki nisan teslimli altının onsu yerel saatle 7.58’de yüzde 0.2 artışla 1,649.70 dolar seviyesine yükseldi. Spot altının onsu ise Londra’da pek fazla değişim göstermeyerek 1,649.98 dolardan alıcı buldu. Sarı metal 14 metal tarihinde sekiz haftanın düşüğü olan 1,634.70 dolara gerilerken 2012’de ise yüzde 5.3 primli seyrediyor. ETF’deki altın varlıkları ise dün 2.3 metrik ton düşüşle 2,402 tona geriledi. varlıklar 13 mart tarihinde tüm zamanların yükseği olan 2,410.2metrik tona ulaştı.

Kaynak: www.bloomberght.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir