EUR/USD Paritesi Yorumları / Yapı Kredi – (3.10.2022)

Kişisel tüketim harcamaları – PCE verisi FED tarafından takip edilen, önem verilen bir veri. Cuma günü açıklandı. Aylıkta 0,3% artışa, yıllık da ise 6,2% artışa işaret etti. Bu veriden önce ise AB TÜFE verisi açıklandı. Avrupa’da enflasyon çift haneye ulaştı. Piyasa enflasyondaki yükselişi ECB şahinliği artabilir şeklinde okudu ve Usd baskısı azalmaya başladı. Ancak günün devamında ABD PCE verisi geldi. Usd talebi yeniden canlandı.

Yeni haftaya Usd sınırlı zayıf başlıyor. Haftanın devamında ABD verileri açıklanacak, FED’den yetkililer konuşacak. FED’den farklı bir açıklama gelmeyebilir. Enflasyon düşene dek şahinliğimizi koruyacağız, faizler biraz daha artabilir şeklindeki sözler bilindik hale geldi. Konuşmalar hareket yaratmayabilir (minör hareketler elbette olabilir). Veriler beklentilerden saparsa hareket yaratabilirler.

Bugün S&P imalat PMI (ABD,AB, Almanya, İngiltere), ABD ISM imalat endeksi açıklanacak. Dolar Endeksi 114,8 sonrası gevşemeyi sürdürüyor (şu sıralarda 112 civarında). Bu sabah 0,981 seviyesindeki paritede 0,978 ve 0,975 seviyeleri gün içi destek; 0,985 ve 0,987 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün yatay seyir bekliyoruz.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten