Yabancı Altın Yorumları – (3.06.2022)

Altın art arda üçüncü haftayı kazançla kapatmaya hazırlanırken yatırımcıların dikkati Fed’in faiz artış politikasına dair ipuçları verebilecek ABD tarım dışı istihdam verisinde olacak-12:01

Altın, Fed’in sıkılaşma yol haritasına dair ipuçları verebilecek tarım dışı istihdam verisi öncesinde ivme kaybeden ekonomiye dair endişelerin büyümesiyle art arda üçüncü haftasını da kazançla kapatmaya hazırlanıyor.

Spot altın 9 Mayıs’tan bu yana en yüksek seviyesini olan 1.870 doları görmesi sonrası gerileyerek 1865 dolar civarında işlem gördü.

Bloomberg Economics’in hesaplamalarına göre tarım dışı istihdam verisinin 2021 Nisan ayından bu yana en düşük yükselişi göstermesi ve ortalama saatlik ücret büyümesinde aşağı yönlü bir değişime işaret etmesi bekleniyor.

Goldman Sachs Group Inc. COO’su John Waldron Perşembe günü yaptığı açıklamada küresel ekonomiyi sarsan şokların yaşanmasıyla zor bir dönem yaşanmasını bekledikleri uyarısında bulundu.

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon da yatırımcıların ekonomik bir fırtınaya hazır olması gerektiği söylemişti.

Fed yetkilileri geçtiğimiz ay yarım puanlık artış gerçekleştirmiş ve son 40 yılın en yüksek enflasyonunu kontrol altına almak amacıyla önümüzdeki iki toplantı için aynı oranda faiz artışı yapabileceklerinin sinyallerini vermişti.

Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard da Perşembe günü yaptığı açıklamada Haziran ve Temmuz ayları için 50 baz puanlık artışın mantıklı göründüğünü ve Eylül ayında faiz artışına ara verileceğini söylemenin zor olduğunu söyledi.

Kaynak: Bloomberg HT