EUR/USD Paritesi Yorumları / Tacirler Yatırım – (5.04.2022)

Dün sabahki bültenimizde 1,10 seviyesini yakından izlediğimiz belirtmiş, yükselişlerin sınırlı kalmaya devam etmesini beklediğimiz EURUSD paritesinin 1,10 seviyesi altına inmesi durumunda düşüşün hız kazanabileceğinin altını çizmiştik. Dolar endeksinde dün 99 seviyesi üzerine varan yükseliş hareketi ile birlikte beklentimize paralel olarak 1,10 seviyesi altına inen EURUSD paritesi, 1,0960 seviyesine kadar gerilemesi sonrasında günü 1,0974 seviyesinden düşüşle tamamladı.

Bu sabah saatlerinde 1,0975 seviyesinden işlem gören paritenin kısa vadeli yükseliş kanalını da aşağı yönlü kırmış olduğu görülüyor (aşağıdaki grafikte siyah kanal). Gerek kanal kırılması hareketi gerekse de temel dinamikler paritedeki genel satıcılı seyrin korunabileceğine işaret ediyor. Fed ve Avrupa Merkez Bankası arasında politika ayrımı ve Ukrayna’daki savaşında Avrupa üzerindeki etkilerini analiz ettiğimizde, EURUSD paritesindeki yükselişlerin bir süredir olduğu gibi satış fırsatı olarak sınırlı kalmaya devam edebileceğini görüyoruz.

Teknik seviyeleri incelediğimizde paritedeki düşüşün sürmesi durumunda 1,0970 ve 1,0915 destekleri kısa vadede takip edilecek Yukarıda ise 20 günlük hareketli ortalamaya ve dün aşağı yönlü kırılan kanalın çizgisine denk gelen 1,10 seviyesi ilk direnç konumunda.

Kaynak: Tacirler Yatırım Global Piyasalar Bülteni