Hisse Takip Listesi / Vakıf Yatırım – (29.03.2022)

Piyasalara Bakış

Güne pozitif seyirle başlayan BIST100 endeksi Cuma gününe benzer şekilde günün ikinci yarısında kar satışlarıyla geriledi ve haftanın ilk işlem gününü %0.14 kayıpla 2,172 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 28.4 milyar TL seviyesinde gerçekleşti, endekse dahil olan 61 hisse değer kazandı, 36 hisse ise değer kaybetti. Dolar/TL kuru bu sabah saatlerinde 14.82 seviyesinden işlem görürken, yurt dışı vadeli hisse piyasalarında ise pozitif bir seyir izleniyor.

Rusya-Ukrayna müzakereleriyle beraber ateşkes tartışmalarının gölgesinde küresel piyasalarda iyi bir hafta başlangıcı takip ettik. FED’in bir sonraki toplantıda 50 baz puan faiz artırması beklentisi iyiden iyiye güçlenirken, tahvil faizleri yüksek seyrini korudu, S&P500 %0.7, Nasdaq %1.6 değer kazandı. Bir dönem küçük yatırımcının ilgi odağı olan GameStop hissesi yükselişte 10.gününü geride bıraktı ve 2010’dan bu yana en iyi performansını sergiledi. Bu durum pandemi döneminde getiri arayışında olan yatırımcı algısını akla getiriyor. Öte yandan Çin’de salgının artmasıyla genişletilen kısıtlamalar dolayısıyla petrol fiyatlarında görülen düşüş sürüyor, ancak sonrasında arz problemleriyle diğer emtia fiyatlarında yükseliş izlenebilir. İçeride ise vergi düzenlemeleri devam ediyor. Finans kuruluşlarının kurumlar vergisi oranı artırılırken, son olarak Resmi Gazete’de yayınlanan kararla; temel ihtiyaç maddelerinin satışında KDV oranı %18’den %8’e indirildi. Bugün piyasalarda yine Türkiye’de yapılacak olan Rusya- Ukrayna arasındaki müzakereler takip edilecek. Ayrıca BDDK bankacılık sektör verileri de önemli, zira bankacılık sektörünün ilk çeyrekte güçlü bir bilanço dönemi geçirmesini bekliyoruz.

BIST100 endeksinin güne pozitif seyirle başlangıç yapmasını bekliyoruz. Kısa vadede bant içinde hareket eden endekste 2,170 ilk destek seviyesi iken 2,070 ana destek olarak izlenmelidir. 2,190-2200 ise yükselişin devamı için önemle takip ettiğimiz direnç bölgesidir. Mart başından bu yana görülen yükseliş hareketi beklediğimiz gibi gerçekleşiyor. Bu aşamada genel olumlu görüşümüzü koruyoruz, kısa vadede gelinen seviyelerde kar satışlarıyla dalgalanma görülse dahi 2,170-2,150 destekleri üzerinde kalındıkça yeni zirve beklentimizi koruyoruz. Yatırımcılara mevcut pozisyonlar için 2,150 seviyesini zarar-kes seviyesi olarak izlemelerini öneriyoruz. Sektörel bazda, bankacılık, madencilik, perakende, rafineri ve elektrik şirketlerinin ön planda kalmasını bekliyoruz. Endekste orta vade için ise 2,070 ana destek seviyesidir.

Takip Listesi

Kaynak: Vakıf Yatırım Günlük Strateji Bülteni