DERHL – GEDIK – YGYO – BURCE Teknik Analizi / Acar Menkul – (15.12.2021)

DERHL

Şirketten yapılan açıklamada; Şirket iştiraki Toprak Yenilenebilir Enerji’nin bağlı ortaklığı Azur Enerji aracılığıyla elektrik piyasasında tedarik lisansı alınması kapsamında yapılan başvurunun EPDK tarafından onaylandığı açıklandı.

Teknik olarak DERHL hissesine baktığımızda kırmızı ile gösterdiğimiz 5.30 seviyesi hissede belirleyici noktamız olacaktır. 5.30 direncinin kırılması halinde hisse yeni bir yükseliş eğilimine başlayacakken 5.30’un altında hisseye temkinli yaklaşmakta fayda var. Kısa vadeli işlemlere baktığımızda 5.30 üzerinde önce 5.60 ve arkasından 6.19 seviyesine doğru yükseliş yaşanabilir. Aşağıda ise 4.87 seviyesinin kırılması halinde önce 4.50 ve arkasından 3.82 desteğine doğru geri çekilme görülebilir.

GEDIK

Şirket tarafından yapılan açıklamada; Inveo Yatırım Bankası’nın kuruluş işlemlerinin tamamlanarak tescil edildiği, faaliyet izni için çalışmaların BDDK nezdinde devam edeceği açıklandı

Teknik olarak GEDIK hissesine baktığımızda kırmızı ile gösterdiğimiz alçalan üçgeni kırmasıyla yükseliş eğilimi başlattığını izliyoruz. 8.09 desteğinin altında kalmadığımız sürece hissede yükseliş baskısı devam edebilir. 8.09 bizim belirleyici seviyemiz olacaktır. Şayet bu seviyenin altına inersek hisseden uzak durulmalı. Kısa vadeli işlemlere baktığımızda 8.67 seviyesinin kırılması halinde önce 9.05 ve arkasından 10.45 seviyesine doğru yükseliş yaşanabilir. Aşağıda ise 248 seviyesinin kırılması halinde önce 232 ve arkasından 214 seviyesine doğru geri çekilme görülebilir.

YGYO

Şirket tarafından yapılan açıklamada; Şirketin iştiraki Yeşil Yüksekdağ Yapı Adi Ortaklığı İşletmesi’nin piyasa şartları nedeniyle faaliyete geçemediği ve tarafların mutabık kalarak Adi Ortaklığı sonlandırdığı açıklandı.

Teknik olarak YGYO hissesine baktığımızda oluşan sıkışmanın devam ettiğini görüyoruz. Hissede belirleyici seviyemiz 0.97 olacaktır. Bu seviyenin üzerinde hisse de alış baskısı kuvvetlenecekken 0.97 seviyesinin altında hissede fiyat takibi yapmak mantıklı olacaktır. Kısa vadeli işlemlere baktığımızda 0.97 seviyesinin kırılması halinde önce 1.06 ve arkasından 1.15 seviyesine doğru yükseliş yaşanabilir. Aşağıda ise 0.89 seviyesinin kırılması halinde önce 0.84 ve arkasından 0.80 seviyesine doğru geri çekilme görülebilir.

BURCE

Teknik olarak BURCE hissesine baktığımızda kırmızı ile gösterdiğimiz flama formasyonu kırılarak yükseliş başlatmış durumda. Hissede aşağıdan gelen mavi ile gösterdiğimiz destek çizgisinin geçtiği 22.43 seviyesi kırılmadığı sürece yönümüz yukarı olabilir. 22.43 seviyesinin altında hisseden uzak durulması gerekmektedir. Kısa vadeli işlemlere baktığımızda 31.79 üzerinde önce 34.61 ve arkasından 37.40 seviyesine doğru yükseliş yaşanabilir. Aşağıda ise 28.73 seviyesinin kırılması halinde önce 26.46 ve arkasından 22.43 desteğine doğru geri çekilme görülebilir.

Kaynak: Acar Menkul