Altın cazibesini koruyor

Merkez Bankalarının döviz rezervlerinde altına yönelmesi ve hızlı büyüyen ekonomilerdeki enflasyon sıkıntıları altının cazibesini devam ettirecek.

Dünyanın en büyük altın üreticisi Barrick Gold Corp., Çin ve Hindistan’daki enflasyonist baskının ve Merkez Bankalarının altın cinsinden varlıklarını artırmasının, altın fiyatlarındaki yükselişi devam ettireceğini söyledi.

Altının mevcut durumda iyi bir şekilde desteklendiğinin altını çizen Barrick’in Avustralya-Pasifik bölgesinden sorumlu müdürü Gary Halverson, Barrick Gold Corp.’un kâr marjlarını bu yılın sonuna kadar 1,000 doların üzerinde tutmasını beklediklerini aktardı.

ABD ve Avrupa’daki borç sorunları, geçtiğimiz ay altını rekor seviyelere taşıdı. Çin’de enflasyon Haziran ayında 3 yılın zirvesine çıkarken, Hindistan’da da toptan fiyat endeksi 7 aydır yüzde 9’un üzerinde seyrediyor. Diğer yandan Dünya Altın Konseyi, dünyanın en büyük külçe altın varlıklarının sahibi Merkez Bankası da altın alımlarını bu yılın ilk 5 ayında ikiye katladığını açıkladı.

29 Temmuz’da onsu 1,632.80 dolar seviyesinden işlem gören altın bugün 1,619.60 dolarda seyrediyor. Natixis Commodity Markets Ltd., 2012 için altın fiyatı beklentilerini de 1,140 dolardan 1,300 dolara yükseltti.

Kaynak: http://www.bloomberght.com/kuresel-piyasalar/haber/935101-altin-cazibesini-koruyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir