Günün Sektör ve Şirket Haberleri / Ziraat Yatırım – (20.11.2015)

Ziraat Yatırım Menkul Değerler Araştırma Sabah Stratejisi Raporu:

“SABAH STRATEJİSİ”

Borsa İstanbul ile faiz-kur-cds arasındaki yanlış fiyatlama sürüyor. Bu hafta TL, Dolar karşısında Gelişmekte olan Ülke Kurları arasında iyi performans gösteren para birimi olurken, CDS 240 seviyesine kadar geriledi. Yurtiçinde hükümet kurma süreci beklenirken, yabancı takas oranı geçtiğimiz Cuma günkü %64,54’ten dün %64,25’e geriledi. Borsa İstanbul’da ağırlığı fazla olan uluslararası yatırımcıların satışı endeks üzerinde baskı yaratmakta. Diğer taraftan, seçimden sonra endekste önemli bir boşluk oluştu. Şu anda 79.409 seviyesinde bulunan boşluğa yakın seyrediyoruz. Geçmişe baktığımızda bu tip boşluklar çoğunlukla kapanmış. Dolayısıyla Borsa İstanbul teknik olarak da baskı altında kalmış olabilir. Bugüne baktığımızda ise ABD borsaları dün yatay kapanırken, Asya karışık bir görüntü içerisinde. Kurda da sakin bir görüntünün olduğunu izliyoruz. Bu çerçevede endekste sakin bir açılış görebiliriz. Ayrıca sakin bir gün de beklememize rağmen satıcılı görüntünün sürmesi durumunda 74.409 civarı ana destek konumunda. Olası yükselişlerde ise alçalan trend seviyesine de denk gelen ve dün en yüksek olarak görülen 81.118 civarı direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Bugün yurtiçinde TSİ 10:00’da Tüketici Güveni ve 14:30’da TCMB Beklenti Anketi takip edilecektir.

ŞİRKET HABERLERİ

Vakıfbank (VAKBN, Öneri “AL”, Nötr): Vakıfbank’ın GMTN programı kapsamında hazırladığı 16mn EUR ihraç belgesi SPK tarafından onaylanmıştır.

Halkbank (HALKB, Öneri “AL”, Nötr): Halkbank’ın 175 gün vadeli, 750mn TL tutarlı (fazla talep gelmesi halinde 1 milyar TL nominal tutara kadar artırılabilecek) bononun ihracı SPK tarafından onaylanmıştır.

İş Bankası (ISCTR, Öneri “AL”, Nötr): 115, 171 ve 388 gün vadeli bono ve tahvillerin halka arzını %10,45, %10,46 ve %10,54 bileşik faizden tamamladı. 1 milyar TL’lik ihraca 1.08 milyar TL’lik talep geldi.

Avivasa Emeklilik (AVISA, Nötr): Şirketin Ocak-Ekim 2015 dönemine ait prim üretimi; hayat dalı 174,8mn hayat dışı 36,8mn TL olmak üzere toplam 211,6mn TL olarak gerçekleşmiştir. Toplam prim üretimi geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yatay kalmıştır.

Türk Hava Yolları (THYAO, Öneri “AL”, Nötr ): THY Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, 2016 yılı için %20 büyüme hedefleyen şirket, 30-35 uçağı filosuna katacağını açıkladı.

Yataş Yatak (YATAS, Nötr): Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Altop, katıldığı bir programda şirketin yeni yatırım planları hakkında bilgi verdi. Altop, 2016 yılında yeni bir fabrika kurmayı ve 30 yeni mağaza açılışı yapmayı planladıklarını açıkladı.

Bagfaş (BAGFS, Sınırlı Pozitif): Avrupa’ya ihraç edilmek üzere toplam tutarı 2.5mn USD olan bir sipariş aldı. Sevkiyatlar Kasım ayında tamamlanacaktır. Ödemeler mal mukabilidir.

Doğuş Otomotiv (DOAS, Nötr): %49 iştiraki Meiller Doğuş Damper’in üretiminin durdurulması sonrasında, Meiller markasının distribütörlük faaliyetlerine devam edilecektir. Şirketin geleceği ile ilgili ortaklar arasındaki görüşmeler sürmektedir.

SEKTÖR HABERLERİ

Bankacılık Sektörü: TCMB, 13 Kasım haftasına ait Haftalık Para ve Banka İstatistikleri’ni yayımladı. Buna göre, Bankacılık sektörü kredi hacmi bir haftada ufak çaplı bir azalışla 1,42trilyon olurken, toplam mevduat ise 13,4 milyar lira artışla 1,24trilyon liraya çıktı. Krediler tarafında, tüketici ve taksitli ticari krediler azalırken kredi kartı harcama tutarı artış kaydetti.

Akaryakıt Sektörü: PETDER (Petrol Sanayi Derneği) Başkanı ve BP Türkiye Akaryakıt CEO`su Martin Thomsen EPDK ile ortak bir teknik çalışma komitesi kurduklarını ve beraber çalıştıklarını, bundan sonra da tavan fiyat uygulamasına dair bir karar beklemediklerini söyledi.

Tarım Sektörü: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, tavuk etinde arsenik bulunduğu iddialarına ilişkin, “Ülkemizde roxarsone etken maddeli ilaç veya yem katkı maddesi ruhsatlı değildir. Bu ürünlerin ithalat ve satışı yasaktır” bilgisi verildi.

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

Finansbank (FINBN, Nötr): Finansbank, 88 gün vadeli 50mn TL (talep gelmesi durumunda ihracın nominal tutarı 75mnTL ye kadar artırılabilecek) nominal değerde iskontolu bononun ihracı için çalışmalara başlandığını duyurmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir