Piyasa Yorumu / Gedik Private – (02.09.2015)

Gündeme dair

• Fed başka bahara ?
Geçtiğimiz Cumartesi Dünya MB başkanlarının da katıldığı toplantılarda öne çıkan tek bir şey göze çarpıyordu, kimsenin net olmadığı. Kimsenin net olmadığı bir yerde peki, piyasalar Fed’in faiz artırımına hazır mı, öyle görünüyor ki halen hazır değil.

Borsa ve Vadeli İşlemler

• Piyasamız beklentimizle paralel 73.000 desteğine doğru hareketini dün başlattı.73.375 puana kadar geri geldik ve 73.569 kapadık. Akşam yüzde 3 düşen Amerikan piyasalarının bu sabah vadelilerde yüzde 1 tepki vermesinin bizdeki cılız etkisini sabah göreceğiz ama bu geri çekilmenin devamını engellemeyecektir.

Trading Idea: GARAN : Amiral gemisinde dün verdiğimiz 7.10-7.15 aralığı test edildi. 7.14 işleme girdi. Piyasa 69.800 gördüğünde 6.92 minimum gördüğünü hatırlarsak buralardan alım yapılması para kazandıracaktır.

FX ve Türev Piyasalar

• Dün Çin, Avrupa ve ABD tarafında gelen zayıf ekonomik veriler ile birlikte borsalarda kayıplar ve beraberinde azalan risk iştahı ile birlikte Yen ve CHF’ te değer kazançları gördük. Ancak, ABD tarafında borsalar yüzde üçlük kaybın ardından vadelilerin yüzde bire yaklaşan yukarı hareketleri bugün küresel piyasalarda kısmi bir toparlanmanın işaretlerini veriyor.

Options Trading Idea : Dolar/TL 2,93-2,91 bandında kısa vadeli çok güven vermeyen bir sıkışma sergiliyor. Zira aşağı denemeler zayıf kalırken yukarı hareketlerde ise katılım isteksiz görünüyor. Bu görünümün ABD istihdam verisine kadar devam etmesi yüksek olasılık. Orta vade de opsiyon stratejisi olarak put satın almayı uygun görmeye devam ediyoruz.

Gedik Private Günlük Strateji Bültei İçin Tıklayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir