Piyasa Yorumu / Gedik Private – (13.08.2015)

Gündeme dair

Piyasanın hafif satışla başlayarak saat 12:00 de gerçekleşecek olan AKP-CHP liderler zirvesini bekleyeceğini düşünüyoruz. İlk destek seviyesi 78,500 seviyelerinde. Liderler zirvesinden bir sonuç çıkmadan bu teknik destek seviye üzerinde tutunmaya çalışan bir piyasa izlememiz mümkün gözüküyor.

“Ciddi Bir Kırılma Olmak Üzere”

AKP ile CHP liderleri bugün bir kez daha bir araya geliyorlar. Buluşma öncesinde son tablo aşağıdaki şekildedir.

1.Bakanlıklar konuşulmadı.

2.Sadece ilkeler gündemdeydi.

3.Bugün büyük bir olasılıkla iki parti arasında koalisyon olup olmayacağı netleşecek.

4.Koalisyon olmayacaksa neden olmayacağına yönelik detay açıklama yükümlülüğü ağırlıklı olarak iktidara ait olacak.

SONUÇ: Özellikle 4. maddenin çok ciddi bir kırılmaya ve kamuoyu nezdinde yıpranmayı tetikleyebileceğinden Koalisyon Protokolünün Yazılmasına geçilmesinin akl-ı selim olabileceğini düşünmekteyiz

Borsa ve Vadeli İşlemler

Piyasa gelen satışlarla tekrar 78.000 e yanaşmayı tercih etti. Bizim bir dip formasyonu olduğunu düşündüğümüz bu dalgalı seyir devam ediyor. Haber akışına bağlı olarak her an bir yöne tepki vermesi beklenmeli.

Özellikle Salı günü 77.300 seviyesinin daha fazla altına gevşemeden yönünü tekrar yukarı çevirmiş olması, eğer istikamet hakkında bir tercih yapılacaksa, bunun şimdilik yukarı olması gerektiğini bize gösteriyor.

Dün akşam biz kapanırken 17.100 seviyesinde olan FDOW, akşam müthiş bir atakla 17.400 seviyelerine geldi. Bu sabah bu toparlanmanın hem bizde hem Avrupa endekslerindeki etkilerini görmemiz olasıdır. Hal böyleyken piyasanın 80.000 endeksle olan imtihanı bitmeden, bir yön tayin etmek kahinliğin ötesine geçmeyecek.

Trading Idea:

Dün yapılan tüm maliyetler 80.000 de satmak üzere satışa konabilir.

Garan : 8.10
Isctr : 5.40
Akbnk : 7,50

FX ve Türev Piyasalar

Çin’in devalüasyonunun piyasalar üzerine yansılamalarına baktığımızda emtia fiyatlarındaki gerileme üreticilerin maliyetlerini düşürerek fiyatları aşağı baskılayacaktır. Bu sebeple özellikle iyi durumda olan Avrupa para birimlerinde, NZD ve CAD karşı pozisyon almanın emtia fiyatlarındaki gerileme sebebiyle daha uygun gözüküyor. GBP bu konuda diğer G10 para birimleri içersinde daha avantajlı durumda.

Son gelinen noktada beklentilerimize paralel olarak EUR’ da yükselişler görüyoruz. Keza yabancı yatırımcılar Avrupa hisse senetlerinde riskten kaçarak satış yaparken EUR hedge pozisyonlarını da kapatıyorlar.

EURUSD; 1,0960 seviyesinden açtığımız poz 1,1130 (+170pbs) ile kapandı. EUR’ da bugün yükseliş denemelerinin devamını görebiliriz. Geri çekilme olmadan veya 1,1230 seviyesi geçilmeden yeniden long pozisyon açmayı şimdilik düşünmüyoruz. Destek 1,1130 ve 1,1040 seviyelerinde.

GBP’ i diğer G10 kurlarına göre daha avantajlı görüyoruz ve long poz. devam ettiriyoruz. Geri çekilmelerde alım fırsatları destek seviyelerinde değerlendirilmelidir.
Bugün dünkü şokları üzerinden atmaya çalışan bant hareketi görmemiz mümkün gözüküyor. Ancak belirtmemiz gerekir ki borsalardaki satışın devam etmesi dolar üzerinde baskıyı KV’ de arttıracaktır.

Options Trading Idea : Dolar/TL’ de dün artan siyasi belirsizlik ve global piyasa şartlarında oynaklıktan dolayı short pozisyonumuzu (+100 pbs) kapattık. 2,7480 seviyesi aşağı geçilmeden yeni short pozisyon düşünmüyoruz. Aksine siyasi ortamın negatife dönmesi ile birlikte geri çekilmeleri alım fırsatı olarak görebiliriz. 2,7480-2,81 bandında call -spread opsiyion stratejisi izleyebiliriz.

Gedik Private Günlük Strateji

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir