Gün İçi Dolar Yorumu / İntegral Forex – (23.03.2015)

USD/TRY, ana desteğimiz olan 2.57 seviyesini aşağı yönlü kırmaya devam ediyor.

Dolar endeksinin bugün %0.80 oranında değer kaybetmesi, USDTRY’de aşağı yönlü hareketleri de hızlandırmakta. 97.50 seviyesinin altında işlemler gördüğümüz Dolar endeksinde bu seviyenin altında kalıcı olunursa, Dolardaki zayıflama devam edebilir ve bu durum TL tarafında güçlenmeyi getirebilir.

Bugün Türkiye’den Mart ayı Tüketici Güveni açıklandı. 68.5 puan olarak beklenen veri 64.4 puan olarak açıklandı. Beklentilerin altında gerçekleşen rakam Dolar/TL üzerinde çok fazla etkisini göstermedi. ABD tarafında ise bugün için Dolar endeksinde volatilite yaratacak önemli bir veri akışı bulunmazken, yarın açıklanacak olan ABD TÜFE verileri önem teşkil etmekte. Özellikle Fed’in faiz artırımı için ağırlıklı olarak enflasyon tarafına vurgu yapması sonucu yarın açıklanacak olan TÜFE verileri yakından takip edilmeli. Beklentilerin üzerinde bir veri gelmesi durumunda, Dolar endeksinde olumlu algılanacağından USD/TRY kurunda da yeniden yükselişler gözlemlenebilir. Ya da beklentilerin altında kalırsa hem Dolar endeksi hem de USD/TRY’ de satış baskısı hızlanabilir. Piyasalarda ki fiyatlama daha çok yarınki verinin zayıf geleceği yönünde görünüyor ve dolar değer kaybediyor.

Teknik olarak baktığımızda, 2.57 seviyesinin altındaki işlemlerin devamı durumunda 2.5150 seviyesine doğru aşağı yönlü trendin başladığını söyleyebiliriz. Kurun 2.57 seviyesinin yeniden üzerine yükselmesi durumunda ise 2.60 ve 2.61 direnç noktalarımız ön plana çıkıyor. Dolar/TL kurunun seyri açısından Dolar endeksi yakından takip edilmeli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir