Günün Sektör ve Şirket Haberleri / Ziraat Yatırım – (04.12.2014)

Ziraat Yatırım Menkul Değerler Araştırma Sabah Stratejisi Raporu:

‘’Akbank (AKBNK, Öneri “TUT”, Nötr): Akbank, nitelikli yatırımcılara satılmak üzere 82 gün vadeli 275,6mn TL nominal ve 176 gün vadeli 197mn TL nominal değerdeki bonoların ihraç edilebilmesi için çalışmalara başlanılmış olup, söz konusu kıymetler ile ilgili talep toplama işlemi gerçekleştirilmiştir.

Türk Hava Yolları (THYAO, Öneri “AL”, Sınırlı Pozitif): Alman havayolu Lufthansa, Eurowings şirketi altında uzun mesafeli ve düşük maliyetli uçuşlara başlamak için THY’nin ortak olduğu SunExpress havayolu ile niyet mektubu imzaladı. Lufthansa’nın yaptığı açıklamaya göre, Eurowings’in 23 CRJ900S tipi uçaktan oluşan filosu Şubat 2015 ile Mart 2017 arasında 23 A320S tipi uçak olarak yenilenecek.

Türk Traktör (TTRAK, Sınırlı Pozitif): Türk Traktör Kasım ayı satış rakamlarını açıkladı. Aylık bazda satışlar %7 artarak Kasım’da 2.866 adete yükseldi. Ekim ayında aylık olarak %8,5 oranında satışlar düşmüştü. Kümülatif olarak da satış rakamı 27.036 adete ulaştı. Kasım ayında üretilen traktör sayısı ise %3,3 artarak 4.099 adet olarak gerçekleşti. Kümülatif üretilen traktör ise yılbaşından bu yana 42.613 oldu.

Yapı Kredi Bankası (YKBNK, Öneri “TUT”, Nötr): Banka, GMNT programı çerçevesinde 82,6mn USD borçlanma aracı için tertip ihraç belgesi almak için Sermaye Piyasası kurumuna başvurmuştur.

İhlas Holding (IHLAS, Nötr): Bağlı ortaklıklarından İhlas Yapı Turizm ve Sağlık A.Ş’den alınan bilgiye göre, yeni bir konut ve iş yeri karma projesi inşa etmek üzere, İstanbul’da 38bin m² yüzölçümüne sahip arsa, İhlas Yapı Turizm’in mülkiyetine intikal etmiş olup, Proje ve Etüd çalışmalarına başlanmıştır. Proje ve Etüd çalışmaları netleştiğinde detaylı açıklama yapılacağı duyuruldu.

Usaş (USAS, Nötr): SPK, USAŞ hisselerinde yapılan manipülatif işlemleri takibe aldı. SPK’nın yaptığı incelemeler sonrasında 10-11-2014-24-11-2014 tarihleri arasında görülen olağandışı fiyat ve miktar hareketleri nedeniyle Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği kapsamında Kayhan Algur hakkında 6 ay süre ile borsalarda işlem yapmasına yasak getirildi.

Kervansaray Yatırım Holding (KERVN, Negatif): Şirketin hakim ortağı olan Zeynep Tümer’e üç defa birer ay süre verilmesine rağmen pay alım teklifinde bulunulmaması nedeniyle bu yükümlülüğünün devam ettiğine, şirket ortaklarının varsa zararlarını tazmin etmeleri için hukuk yollarının açık olduğuna ve en önemlisi olarak pay alım teklifinin yerine getirilmemesi nedeniyle 6.873.883,3 TL para cezası uygulanmasına Kurul karar verdi. Euro Yatırım Holding (EUHOL, Nötr): Yapılan görüşmeler neticesinde Moldova’da banka alımı için verilen teklifin yeterli görülmemesi nedeniyle banka alımı görüşmelerine son verilmiştir.

Kaplamin Ambalaj (KAPLM, Sınırlı Pozitif): Çukurova Grubu’nun Şirket nezdinde sahip olduğu ve Şirket sermayesinin çoğunluğunu temsil eden ortaklık paylarının tamamının Şirket anapay sahiplerinden DS Smith Packaging International B.V.’nin bağlı bulunduğu DS Smith Plc Grubu’na satışı ve müzakere edilmesini sağlamak üzere bağlayıcı olmayan niyet mektubunun 3 Aralık 2014 tarihinde imzalandığı Şirkete bildirilmiştir. Bu aşamada, gelecekte bağlayıcı bir teklifin yapılacağı konusunda herhangi bir kesinlik bulunmadığı duyuruldu.

İz Hayvancılık Tarım (IZTAR, Sınırlı Pozitif): Şirketten KAP’a yapılan açıklamada ”Gelişen İşletmeler Piyasası’nda işlem gören Şirketimiz paylarının Borsa II. Ulusal Pazar’da işlem görmesi amacıyla bugün Borsa İstanbul’a başvuru yapılmıştır” denildi.’’

Ziraat Yatırım Araştırma

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir