Petrol Fiyatları – (08.10.2014)

Batı Teksas türü ham petrol (WTI), dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD’de petrol stoklarının yükseldiğini göstermesi beklenen veri öncesinde 17 aydan uzun bir sürenin en düşük seviyesinden kayıpları genişletiyor. Brent petrolü Londra’da geriliyor.

Petrol vadelileri New York’ta yüzde 1.6 gerileme ile düşüşü 2. güne taşıdı. EIA’nın bugün açıklayacağı stok verisi öncesinde Bloomberg anketine katılan analistler petrol stoklarının geçtiğimiz hafta 2 milyon varil yükseldiği tahmininde bulunuyor. EIA’nın istatistik birimi dün yaptığı açıklama ile fiyat beklentisini, artan üretim ve talebin zayıf olması nedeniyle düşürdüğünü bildirdi.

Sidney’de bulunan Fat Prophets kaynak analistlerinden David Lennox, “ Senaryo hala arz üzerinden ilerliyor. Talep zayıf ve OPEC 30 milyon varil seviyesinin üzerinde bir üretim gerçekleştiriyor” dedi.

Kasım vadeli WTI petrol kontraı Nyex elektronik işlemlerde 1.46 dolar sent kadar düşerek varil başına 87.39 dolar oldu ve Singapur saati ile 12:05’te 87.64 dolardan işlem gördü. Kontrat dün 1.49 dolar sent gerileyerek 88.85 dolar oldu ve Nisan 2013’ten bu yana en düşük kapanışı gerçekleştirdi. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 47 yukarısında seyrediyor. Fiyatlar bu yıl yüzde 11 geriledi.

Kasım vadeli Brent petrol kontratı Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 1.35 dolar sent veya yüzde 1.5 gerileyerek varil başına 90.76 dolardan alıcı buldu. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark dün 3.26 iken, bugün 3.20 dolar seviyesinde.

Bloomberg HT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir