Asya Borsalarında Bugün – (09.10.2014)

Asya hisseleri, Fed’in küresel ekonomideki yavaşlamaya vurgu yapmasının ABD’de faiz oranlarının düşük kalacağı iddialarını desteklemesi ile yükselişi 3. güne taşıyor.

Asya hisseleri, Fed tutanaklarında küresel ekonomik yavaşlamanın endişe yarattığı vurgusunun yapılması ile ABD’de faiz oranlarının düşük kalacağı iddialarını destek bulmasının ardından yükselişi 3. güne taşıyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Hong Kong ve Çin’de piyasalar açılmadan önce yüzde 0.5 yükselerek Tokyo saati ile 09:02’de 138.81 puan oldu. Standar & Poor’s 500 endeks vadelileri, gösterge endeksin dün yılın en büyük rallisini yapmasının ardından yüzde 0.1 geriledi. Fed yetkilileri Eylül ayındaki toplantıda yavaşlayan küresel büyüme ve güçlenen doların ABD ekonomisine potansiyel risk oluşturduğunu belirtti.

Sydney’deki Perpetual Ltd. yatırım piyasaları araştırma müdürü Matthew Sherwood, “Fed’in Eylül ayı toplantı tutanakları stereoit etkisi yaptı. Fed, küresel talep beklentilerden zayıf kalırsa, ABD’de faizlerin önceki tahminlere göre uzun bir süre düşük kalmayı sürdürebileceği sinyali verdi” diye konuştu.

Bloomberg HT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir